Разклати се столът на председателя на ОбС-Кочериново Румен Янакиев

DenNews.bg
08.06.2013
размер на текста:

Румен Янакиев

Столът на Обс-шефа на Кочериново Румен Янакиев се разклати на последната сесия на местния парламент, провела се вчера. Ако до момента желанията на съветниците за смяната на председателя бяха само споделени по коридорите на властта идеи, то вчера бе направена първата крачка към реализиране на този план. А именно промяна в правилника за работа на ОбС, който в момента не посочва процедура за предсрочното прекратяване на мандата на председателя, макар това да е посочено в закона за местното самоуправление.
Избраният от листата на ГЕРБ Румен Янакиев в момента разчита само на подкрепата на партийната си другарка Даниела Календерска, като е загубил доверието на останалите гербери в ОбС. Иначе идеята за смяната му се зародила още преди месеци в групата на общинските съветници от БСП, но към нея вече са се присъединили почти всички в местния парламент, твърдят наши източници.
На сесията вчера бе определена 5-членна комисия, която в рамките на месец трябва да изготви и предложи промените в правилника за работа на ОбС, които да уточнят процедурата за избор, но и за прекратяване правомощията на председателя. В момента има идея промените да определят и ротационен принцип за председателското място.
Това означава, че ако на следващата редовна сесия промените бъдат приети, то Янакиев ще падне от стола си или на момента, или не повече от месец след това-до свикването на друго заседание на местния парламент.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети