Още 2 отбора напускат “А” група

DenNews.bg
06.06.2013
размер на текста:

Хаосът с броя на отборите за новия сезон в “А” група придоби нови по-големи размери. Нефтохимик, който спечели промоция за елитната дивизя, може да не започне първенството, а форматът да е с 12 отбора, съобщава TV7. Въпреки решението на Изпълкома от миналата седмица в майсторската група да има 14 тима, още другата седмица могат да настъпят сериозни промени. Бургаският клуб няма осигурено финансиране за следващата футболна кампания и трябва да даде отговор до петък, дали ще може да се включи в "А" група. В Нефтохимик до последно се надяваха, че влизането в елита ще им осигури спонсори, но до момента никой не е проявил желание да помага.
При положение, че “нафтата” не покрие съответните изисквания, Изпълкомът трябва да реши как да процедира, тъй като ще останат нечетен брой отбори.
Тук идва друг любопитен момент, след като и другият тим, който влезе в "А" група – Любимец има проблеми. Новакът заяви стадиона в Сливен за домакинствата си, но това може да бъде аргумент в крайна сметка да не бъде допуснат в първа лига. Изпълнителното бюро на БФС ще заседава следващата седмица и е възможно да реши отново да прекрои "А" група.
Припомняме, че изминалият сезон приключи в намален състав, след като отборът на Етър се отказа от участие няколко кръга преди края.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети