Пиещите кафе направиха жива верига около Парламента

DenNews.bg
28.06.2013
размер на текста:

Около 500 протестиращи се събраха "На кафе пред Парламента" тази сутрин, като акцията принуди част от депутатите да дойдат значително по-рано на работа, за да избегнат освиркванията. Малко след 10 ч. протестиращите се преместиха на Орлов мост и блокираха движението за кратко. След това отново се върнаха на жълтите павета, като и днес полицейските заграждения ги държаха на разстояние от сградата.
Протестиращите отново скандираха "Оставка" и "Червени боклуци" и са издигнали плакати: "Бедността е свързана с управлението на мафията", "СТИГА "спешни мерки". Оставка!", "Извинението" в политиката се нарича оставка", "Нагли управляващи, явете се на терминал за заминаване", "Вън от парламента", "Стига политическа бутафория! След вас държава не никне!", "Цацар-off и ти си от тях. Оставка" и пр.
Към Парламента полетяха домати и развалени яйца. Недоволен гражданин дори хвърли бурканче с черен хайвер, "за да подобри хранителната диета на депутатите".
След това част от протестиращите се хванаха за ръце и започна да обикалят сградата на НС.
Организаторите в социалната мрежа подчертават, че протестите от 18,30 ч. остават, като призовават, който има възможност, да остане до протеста в 18,30 ч., защото днес ще се проведе парламентарен контрол.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети