1000 лв. глоба за похотлив старец от Кочериново, свалил гащите си пред деца навръх Бъдни вечер

DenNews.bg
26.06.2013
размер на текста:

1000 лв. глоба отнесе от съда старец от Кочериново за похотливи изпълнения пред очите на две момиченца, които поканил в дома си навръх Бъдни вечер преди две години.
Районен съд-Дупница наложи на Драгомир Ангелов, който е инвалид, възможно най-ниската санкция, предвидена от закона, като го освободи от наказателна отговорност, предвид състоянието му и липсата на трайни последици за двете деца. Съдът приема, че паричната санкция е достатъчно превъзпитателна мярка спрямо похотливия старец.
Случката се разиграла в квартал „Заводско селище” на Кочериново, където квартирата на Ангелов била в близост до тези на ромите. Той често канил на гости децата, пускал им да гледат телевизия и ги залъгвал с лакомства. На 24 декемрви 2011 г. накарал момиченцата да седнат срещу него, свалил си гащите и размахал половия си орган, след което заплашил децата да не споделят с никого. Те обаче се оплакали на свой познат, който веднага сигнализирал в общината и Агенцията за социално подпомагане в Бобошево.
Освен глобата от 1000 лв., Ангелов трябва да заплати и 1050 лв. съдебни разноски за множеството експертизи по делото, които трябвало да изяснят последиците за психиката на децата, както и психичното състояние на извършителя.
Ангелов е пенсионер, като разчита на доход за инвалидност в размер на 156 лв.
Присъдата на Дупнишкия съд не е окончателна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Окръжен съд-Кюстендил.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети