Опасни ламарини, болтове и катерушки в детски градини и площадки в Дупница

DenNews.bg
26.06.2013
размер на текста:

Общинската комисия, назначена от кмета на Дупница Методи Чимев, констатира редица неизправности, като откъснати ламарини, опасни пързалки и катерушки, стърчащи болтове, все опасни за здравето на децата в забавачките и детските площадки на територията на общината.
Проверката бе разпоредена от градоначалника за да се избегнат инциденти с хлапетата, след трагичния случай в село Копривлен, при когото дете беше ударено от ток от откъсната от стълб жица в училищен двор.
Комисията е извършила проверка на 67 обекта, от които - 16 детски градини, 8 училища 43 детски и спортни площадки. Разходите по възстановяването ще бъдат за сметка на
директорите на отделните детски и учебни заведения и община Дупница.
В ОДЗ ”Таушаница” е констатирана частична липса на ограда; счупена дъска на пързалка, липса на парапет на стълбите; 4 опасни пързалки; липсващ капак на шахта и празен пясъчни. Разпореден е демонтаж на пързалки; монтаж на парапет на стълбите и монтаж на капак на шахтата.
В ОДЗ № 2 е предписана смяна на дъски на два броя люлки; поставяне на парапет на пързалката; запълване на пясъчника.
В ОДЗ “Слънце” е необходим ремонт на вертикална катерушка; ремонт на седалка на съоръжение за съдии; ремонт на две пейки без дъски, запълване на пясъчника; подрязване на липите в двора; демонтаж на пързалка; и ремонт на разлепени плочки в двора.
В ЦДГ № 3 е констатирано наличието на опасна ламарина, която трябва да бъде премахната. Разпоредени са демонтаж на опасни катерушки и запълване на пясъчника.
За ЦДГ “Детелина” е предписано отстраняване на стърчащи болтове от сенник и запълване на пясъчник.
В ЦДГ “Зора” е разпореден ремонт на счупени дъски на пясъчник, запълването му; ремонт на бетонова саксия; изваждане на циментов бордюр; ремонт на катерушка и на наклонена ограда на двора.
В ОДЗ “Вяра, Надежда, Любов”-с. Крайницае констатирана липса на капак на шахта, разпореден е ремонтът й, както и ремонт на влакче; запълване на пясъчника и окосяване на тревата в двора.
За ОДЗ “Радост”-с. Яхиново е разпореден ремонт на счупени пейк и окосяване на тревата.
В ОДЗ с. Джерман е разпореден демонтаж на бетон от стари пейки, счупена пързалка; запълване на напоителен канал и басейн; окосяване на тревата; ремонт на пързалка.
В ОДЗ с. Бистрица е разпоредено обезопасяване на наклонена бетонова ограда и ремонт на металната ограда, както и окосяване на тревата в двора.
За ЦДГ № 4 – филиал е разпореден ремонт на пързалка; запълване и ремонт на пясъчник; кастрене на опасни клони.
В Детска ясла “Пролет” са констатирани изгнили дъски на въртележка, разпореден е ремонтът й, както и ремонт на сенник, пейки и беседка и запълване на празен пясъчник.
В ДЯ “Пролет” – филиал е предписано окосяване на тревата в дврора.
В ОУ “Христаки Павлович” е разпоредени ремонти на шахта, отлепен кош на баскетболно табло, заваряване на две футболни врати, бетониране на опасни отвори от стари тоалетни; обезопасяване на наклонена стена на оградата от южната страна; окастряне на липи в предния двор и подмяна на счупен улук.
В ОУ”Евлоги Георгиев" са констатирани опасни клони на дървета и падаща мазилка, разпоредени са мерки.
В ОУ “Неофит Рилски” е констатирано, че парапета на рамка за деца и хора с увреждания е нестабилен; необходимо е обезопасяване на английски дворове с метални решетки.
В ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” има липсваща ограда, счупени пейки и наклонена вътрешната бетонова стена, за които са предписани мерки.
В ОУ “Паисий Хилендарски” е разпореден ремонт на баскетболни табла; окосяване на двора и поставяне на липсващ капак на шахта в задния двор.
В ОУ “Климент Охридски” трябва да бъдат монтирани кошове на баскетболните табла.
В ОУ “СВ. Св. Кирил и Методий” – с. Яхиново е разпоредено укрепване на наклонена ограда.
В ОУ “Христо Ботев” – с. Крайници е нужно заваряване на откъсната футболна врата и ремонт на изпочупени пейки.
В ОУ “Христо Ботев” – с. Самораново са разпоредени запълване на неизползваем басейн и ремонт на релефна карта.
Неизправности и опасности не са констатирани в детска градина „Калина” в Дупница, ЦДГ в с. Червен брег и ОДЗ-Самораново.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети