ЦСКА остава без лиценз и за “А” група, спасението е в Нефтохимик

DenNews.bg
26.06.2013
размер на текста:

От УЕФА ще поискат БФС да вземе лиценза на ЦСКА и за “А” група и да изхвърли “червените” от професионалния футбол. Всичко това става, след като родната централа проправи път на Ботев (Пловдив) към Лига Европа, пише “7 дни спорт”. Действието бе по-скоро формално, защото "армейците" на практика сами се отказаха от евротурнирите. Отнемането на лиценза на ЦСКА за УЕФА е основание да се допусне следващият в класирането да заеме мястото на "червените" в Европа. По наредбата на европейската централа, тя няма право да замени тим отказал се доброволно. В крайна сметка маневрата на БФС даде резултат и от УЕФА изпратиха официално потвърждение, че Ботев може да играе Лига Европа.
В европейската централа пък недоумяват как отбор, който няма пари за участие в турнирите, може да получи лиценз за вътрешното първенство. За това сега ЦСКА е и под мониторинг.
В същото време ръководството на Нефтохимик отвори вратата за даване на лиценза си на ЦСКА. В бургаския клуб ще опитат да съберат необходимите ресурси за участие в “А” група, в противен случай ще дадат лиценза си на "армейците" и ще вземат този на Чавдар (Етр) за "Б" група. "Вариантите пред нас са два. Ако съберем минимум 1,6 млн. лева от спонсори, ще играем в елита. В противен случай ще дадем лиценза си на ЦСКА. Ние ще вземем този на Чавдар (Етр) за "Б" група", призна собственикът на “нафтата” Николай Филипов пред "24 часа". Сделката трябва да стане факт до петък.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети