Откъснат лед взе за заложници туристи и ловци в Арктическия залив

DenNews.bg
26.06.2013
размер на текста:

Откъснал се лед взе за заложници туристи и местни ловци в крайния канадски север. Около 30 заможни чужденци, дошли на сафари в Арктическия залив и местните им водачи в момента се носят върху плаващите ледове, като двете групи са разделени на два отделни къса, информира БГНЕС, позовавайки се на канадската канадската обществена телевизия Си Би Ес.
Хеликоптери и самолет на канадските въоръжени сили са насочени към района на около четиридесет мили на север от Арктическия залив.
Засега няма пострадали при инцидента. Няколко души са успели да се прехвърлят към твърдата земя преди ледените късове да отплават с живия си товар навътре в морето. Както ловците, така и туристите са екипирани и могат да изчакат спасителите без проблеми.
Кралската канадска жандармерия също участва в спасителната акция, съобщи АФП.
Богаташите, които могат да си позволят пътуване и лов в тези части, станаха жертва на съюзника си-глобалното затопляне. През последните години топенето на леда и освобождава пространства през лятото и прави сафаритата атрактивни, но в момента ловната експедиция стана жертва именно на бързото топене на ледовете.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети