С писмо до Орешарски кметът Чимев иска 4,5 млн. лв. за нова Спортна зала

DenNews.bg
25.06.2013
размер на текста:

Марек Юнион-Ивкони мъчи противниците и себе си в сегашната зала.

Дупница най-накрая може да се сдобие със Спортна зала, за която феновете мечтаят, а общинското ръководство отдавна крои планове. Кметът Методи Чимев е задействал процедурата, като до края на седмицата ще изпрати писмо до министър-председателя, министъра на финансите и министъра на спорта, с което ще настоява да бъде осигурено финансиране за цялостна реконструкция на сегашното спортно съоръжение. От общината отдавна са изготвили проекта на стойност 4,5 млн. лева, който включва зала с 1600 места, хотелска част, фитнес.
"Имаме абсолютно пълна готовност да започнем веднага ремонтни дейности. Проектът е на стойност 4.5 млн. лева. От сегашната зала ще остане само една малка част. Проектът предвижда 1600 седящи места, разширяване на игралната площ с възможност да се правят две тренировъчни площадки за различните спортове, ще бъде на три нива, хотелска част, фитнес, няколко съблекални, зали за конференции и т.н. Реализацията на подобен проект ще даде възможност Дупница да се превърне в център за подготовка на много отбори от различните спортове от България и Европа. Със сегашната зала няма как да поберем всички желаещи деца да тренират. Просто капацитетът е ограничен. Имаме 1000 деца, които се занимават в спортните ни клубове и желаещи още два пъти по толкова, но нямаме спортна база, за да ги поемем всички. Ето, за втора година волейболният ни шампион Марек Юнион-Ивкони ще домакинства в Самоков. Надявам се да получим тези пари, за да осъществим една отколешна мечта на дупничани", изтъкна Методи Чимев.
Както DenNews.bg вече е информирал, община Дупница имаше готовност да започне ремонт още в края на 2011 година с осигурени средства от МФВС. В последния момент обаче бе заведен съдебен иск с претенции за имот в района на залата и това стопира строителните дейности. Делото бе гледано на всички инстанции и приключи успешно за Община Дупница през февруари тази година.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети