Берлускони видя обида в 7-годишната си присъда по скандала „Рубигейт”

DenNews.bg
25.06.2013
размер на текста:

Жестокост и обида, така бившият италиански премиер Силвио Берлускони определи 7-годишната си присъда по секс скандала „Рубигейт”. Съдебната присъда, която бе произнесена късно вчера, гласи че Берлускони няма да може да заема държавни длъжности до края на живота си.
Бившият премиер направи писмено изявление няколко часа, след като стана ясно, че е осъден на 7 г. затвор, като посочи, че е бил напълно уверен, че съдът ще го оневини, защото въз основа на фактите не би трябвало да има каквато и да е възможност да бъде осъден.
Берлускони определи присъдата си като "невиждана" и заяви, че единствената й цел е да го елиминира от политическия живот на страната. Според него наказанието му е обида срещу всички италианци, вярвали в него и в неговия ангажимент за страната.
Въпреки че нарича присъдата си „жестокост” Берлускони казва, че ще устои на невиждания натиск.
Припомняме ви, че бившият премиер бе обвинен, че е имал сексуален контакт с непълнолетна проститутката Карима ал-Махруг, позната като Руби. Аферата създаде нова дума в италианския език - бунга-бунга. Така се наричали оргиите, които Берлускони организирал в имението си.
Бившият премиер бе обвинен и в злоупотреба със служебно положение. Той притиснал прокурор да свали обвинения в дребно престъпление срещу Руби.
Присъдата допълнително усложнява положението на премиера Енрико Лета, чието нестабилно лявоцентристко правителство се крепи на подкрепата от дясноцентристката Партия на свободата на Берлускони.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети