Наводнения взимат жертви в Индия и Канада

DenNews.bg
24.06.2013
размер на текста:

Снимка: AP

Наводнения взеха жертви в Индия и Канада.
Над 600 души са загинали в Индия, властите се опасяват, че броят на жертвите може да надхвърли 6500 души. Хиляди военни и хеликоптери работят денонощно, за да окажат помощ на пострадали от наводненията и свлачища. Смята се, че мусонните дъждове тази година са най-тежките за последните 6 десетилетия.
Междувременно властите в канадската провинция Албърта евакуираха още 10 000 души заради опасност от наводнения. В Калгари нивото на двете реки Боу и Елбоу спадна, но извънредното положение остава в сила. Водната стихия досега отне живота на 4-ма души в Албърта, потопи стотици къщи, отнесе пътища и мостове и прекъсна електропроводи.
Извънредно положение бе обявено и в някои части на Малайзия, но поради друга причина. Огньове, запалени с цел разчистване на стърнища, предизвикаха гъст смог, който повиши нивата на замърсеност на въздуха много над допустимите стойности. Властите препоръчаха на хората да не напускат домовете си. Явлението засегна и столицата Куала Лумпур, където видимостта е силно затруднена.
Източник: btvnews.bg
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети