Плевнелиев: Протестът е демократичен и симпатичен

DenNews.bg
21.06.2013
размер на текста:

Президентът Росен Плевнелиев изрази подкрепата си към протестите, като ги определи като демократични и симпатични. По време на откриването на конгрес на Съюза на ветераните от войните в България, Плевнелиев призна, че се гордее с начина, по който хората изразяват позицията си – демократично, истински, с посланията, които те имат към всички политици. Държавният глава допълни, че се надява хората да бъдат чути и този път политиците да вземат отговорни, ясни и смели решения.
"България може да се гордее с толкова демократичен, симпатичен протест, който казва много на политиците с начина, по който се прави, с визията, с отношението, с характера, дори със смелостта - да бъдеш добър, интелигентен и да го покажеш на цялата нация и на Европа", заяви Плевнелиев.
"Много е важно политическите лидери да чуват какво казват хората отвън. Не може да бъдат обявявани за криминално проявени десетки хиляди българи, които са отвън с децата, кучетата си или с бебетата си”, заяви Плевнелиев.
Президентът ще проведе разговори с представители на политическите сили и институциите, за да уточнят кога ще се проведе следващото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, който ще обсъди реформите в сектор "Сигурност".
Плевнелиев посочи, че ще направи консултации и ще апелира за спазване на правилата към държавността и институциите. Подчерта, че всеки политически лидер носи отговорност за действията си пред цялата нация.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети