Яките момчета на Волен опикаха Операта

DenNews.bg
20.06.2013
размер на текста:

Снимка: Блог на Sanctor Legum

Яките момчета, симпатизанти на Атака и Волен Сидеров, които от дни се събират, за да пазят централата на партията незнайно от кой и от какво, опикават сградата на Софийската опера и балет и пречат на артистите при подготовката им за важна премиера.
Това се казва в писмо до медиите от ръководството на Операта. Централата на националистическата партия се намира в сградата на оперния театър. Снимки на минувачи от последните вечери показват, че младежите, които се събират на "Врабча", оставят след себе си купчини боклук на улицата.
Освен това атакистити пречат на колите, които нашите певци и балетисти, паркират на паркинга на "Врабча", се казва в писмото от Операта.
"На Софийската опера и балет предстои важна премиера, която ще има гости от цял свят. На 22, 23, 26 и 29 юни, за първи път в България и на Балканите ще се играе цялата тетралогия на Рихард Вагнер "Пръстенът на нибелунга": „Рейнско злато", „Валкюра", „Зигфрид" и „Залезът на боговете".
Тя е посветена на 200-годишнината от рождението на големия композитор.
До този момент много малко оперни театри по света включват в репертоара си цялата тетралогия.
Причината е, че те нямат подготвени певци за прочутия цикъл на Вагнер. В Софийската опера и балет тетралогията се играе в двоен състав, с нови Вагнерови туби и нови инструменти за оркестъра.
„Призоваваме националните медии, които държат на изкуството, наречено опера, за отразяване на трудното положение, в което се намират всички певци и целият персонал на най-стария ни културен институт. По този начин ние молим обществеността да ни помогне да работим спокойно и да създаваме изкуство", се казва още в писмото от артистите.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети