Министър плаши с режим на тока при падане на правителството

DenNews.bg
20.06.2013
размер на текста:

Драгомир Стойнев

Налагане на режим на тока при падане на правителството. Такъв сценарий изнесе в студиото на bTV икономическия министър Драгомир Стойнев. Според него заради междуфирмена задлъжнялост икономиката на страната се задушава. Това можело да доведе и до сериозни проблеми.
„Има голяма вероятност от режим на тока. Всички държавни фирми са задлъжнели – ако започнат едно по едно да фалират предприятията, естествено, че това е възможен сценарий”, прогнозира Стойнев.
По думите му през последните години публичните дружества умишлено са били източвани – с ремонти на хартия и уж закупена техника. Той даде и конкретен пример – Мини Марица изток, където миньорите нямали достатъчно багери, за да работят.
На въпрос защо правителството продължава в „грешните ходове”, визирайки отмененото назначение за зам.-министър в МВР с минало в структурите на СИК, както и назначението на Волен Сидеров за шеф на антикорупционната и етична комисия в НС, Стойнев заяви, че „трудно се намират компетентни хора с чисто минало – всеки в някакъв момент е правил грешки”.
Драгомир Стойнев е категоричен, че още 6 месеца безвремие след евентуално сваляне на кабинета би било пагубно за икономиката и държавата като цяло.
Източник: bTV
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети