Циркът е пълен: ЦСКА взима лиценза на Нефтохимик, Стоичков е новият собственик

DenNews.bg
19.06.2013
размер на текста:

Циркът в българския футбол и по-точно трагикомичната ситуация в ЦСКА придобива чутовни размери. След дълго афишираното сливане на “червените” с Литекс нещата придобиха шокиращ обрат, след като стана ясно, че ЦСКА ще играе в “А” група с лиценза на Нефтохимик. Това излиза на яве след снощната среща между Гриша Ганчев и Титан, гръмна Гонг. До тук се стига, след като бургаският клуб изпадна в деликатна ситуация и няма кой да издържа отбора в елитната група. При така стеклата се ситуация, отново ще има промяна на дружеството, с цел да се избегнат милионите задължения, които ЦСКА е натрупал през годините.
Не е ясно обаче дали БФС ще допусне подобна промяна на регистрацията. Преди 3 години централата не прие обединение между Ботев Пд и Свиленград заради факта, че двата отбора са в различни области.
Не по-малко любопитни са нещата и около това кой ще е бос на новия клуб ЦСКА. Оказва се, че Христо Стоичков, който първоначално бе обявен като треньор, ще бъде новият собственик и президент на “червените”, пък съобщава „Тема Спорт“. Бюджетът на ЦСКА за новия сезон ще бъде около 10 милиона лева и вече е обезпечен. Очаква се още днес най-добрите футболисти на Литекс да се присъединят към лагера на ЦСКА в Етрополе. Името на новото дружество ще бъде ЦСКА София 1923, а Литекс също ще продължи участието си в “А” група.
Националният селекционер Любослав Пенев пък е спряган за нов треньор, след като Стоичков ще има друг пост. Ако Пенев приеме, няма да напусне националния отбор, а ще съвместява двете длъжности.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети