Повдигнаха обвинение на изверга, влачил кучето си с кола

DenNews.bg
13.06.2013
размер на текста:

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на 55-годишния Райчо Иванов, който завърза кучето си за автомобил и го влачи по улиците на асеновградското село Тополово, съобщи Фокус.
Обвиняемият е задържан от наблюдаващия прокурор за 72 часа.
За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода" от една до три години, както и глоба от 2000 до 5000 лева.
Съгласно повдигнатото обвинение, Иванов ще отговаря за това, че е проявил жестокост към кучето, като му е причинил противозаконно смърт, а деянието е извършено по особено мъчителен за животното начин на публично място.
Извергът бе разкрит благодарение на свидетели, който заснеха жестоката гледка на обесеното за теглича на колата куче, което оставя кървави дири по път. Веднага Иванов бе задържан за 24 часа и освободен. По решение на полицията кучето му бе върнато с препоръка да се грижи за него. Три дни полицаи и прокурор търсиха кучето. След това стана ясно, че то е починало и е било заровено от Иванов.
Тялото на животното е ексхумирано и в момента ветеринарно-медицинска експертиза уточнява дали животното е починало от раните си или е било убито впоследствие.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети