Отборите от “Б” група ще плащат по над 1000 лв. на съдиите на мач

DenNews.bg
12.06.2013
размер на текста:

Съдийските такси за мач от първенството на “Б” група надхвърлят 1000 лева, въпреки че от БФС намалиха сумата. Президентът на футболната ни централа Борислав Михайлов обясни, че с намаляването се прави жест към клубовете от втория ешелон, заради тежкото финансово положение в повечето отбори. “Тъй като финансовата ситуация в страната е тежка, намаляваме таксите в "Б" група - от 500 на 400 лв. за главен съдия, от 300 на 250 лв. за помощник и от 200 на 150 лв. за четвъртия рефер”, обясни Михайлов.
Президентът на БФС разкри и че към момента в "Б" група е пълна мъгла и все още не се знае кои отбори ще стартират новия сезон. "Няма яснота за състава и участниците в "Б" група за новия сезон, където ситуацията е много тежка. Към момента съставът й е от 14 отбора. Попълване с други отбори от "В" групите няма да се прави", каза Михайлов след заседанието на Изпълкома. Има сериозна вероятност втората ни дивизия да се стесни още, но не и да се добавят други отбори от “В” групите, които не са спечелили първото място. Така се изпаряват надеждите на тимове като Витоша (Бистрица), Пирин (Бл) и Хасково, които имаха мерак да влязат в професионалния футбол. За това и жребият за програмата на “Б” група няма да се тегли на този етап, докато този за елита ще бъде изтеглен в четвъртък.
Сигурно е, че фалиралият Етър няма да се включи в първенството на "Б" група. Неясна е ситуацията с Миньор (Пк), Чавдар (Етр) и Спартак (Пл). Плевенчани вече са подали молба за участие в Северозападната "В" група, а Чавдар може да се трансформира в Литекс.
Новите членове на втора дивизия са Марек, Добруджа, Академик (Свищов) и Ботев (Гълъбово).
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети