Марио Любенов призна вината си за убийството на Мирослава от Перник

DenNews.bg
10.06.2013
размер на текста:

Тялото на Мисрослава бе намерено 3 месеца след отвличането й.

Единственият обвиняем за отвличането и убийството на Мирослава от Перник, Марио Любенов-Заека направи пълни самопризнания в началото на днешното съдебно заседание в Окръжен съд-Перник. Съдът уважи искането на Любенов делото да се гледа по съкратената процедура.
Разследването е събрало над 40 тома доказателства, призовани са 93-ма свидетели и са изготвени са 27 експертизи, съобщава в. Дневник.
Мирослава беше отвлечена за откуп, който не бе получен. Тялото й беше открито 3 месеца по-късно с помощта на следовото куче Гаро на планинския спасител от Дупница Иван Тушев. Полицията задържа двама заподозрени, но единият - Стойчо Петров-Чочо се самоуби пред разследващите и спецченгета от ГДБОП при възстановка в дома му, макар ръцете му да са били с белезници. Другият заподозрян - Марио Любенов-Заека остана в ареста със свидетелство за психични отклонения. На Любенов е повдигнато обвинение за отвличане на непълнолетно лице, предумишлено убийство по особено мъчителен начин на непълнолетна в безпомощно състояние и с цел да бъде улеснено и прикрито друго престъпление.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети