Нова трагедия в Бангладеш. Пожар взе жертви във фабрика

DenNews.bg
09.05.2013
размер на текста:

Таслима Актер/Reddit

Нова трагедия сполетя столицата на Бангладеш Дака, на фона на още непресъхналите сълзи по над 900-те жертвите на срутилата се преди две седмици 8-етажна сграда.
Най-малко 8 души са загинали при огромен пожар, лумнал в тексилна фабрика, помещавала се в сграда на 11 етажа. Световни медии съобщават, че сред жертвите, починали от задушаване, е и собственикът на предприятието.
По първоначални данни пламъците са тръгнали през нощта на третия етаж на сградата в квартал Дарумсала. Там се помещавали две текстилни фабрики.
Срутването на незаконната сграда миналия месец доведе до затварянето на 18 текстилни фабрики в Бангладеш, чиито бюджет се попълва на 80% от тази индустрия.
Междувременно снимка, която показва последната прегръдка на двойка под развалините на срутилата се миналия месец сграда не само фокусира вниманието към проблемите на работниците в тази индустрия, но и спира сърцата на потребителите в интернет.
Спиращата дъха снимка е направена от Таслима Актер от новинарски сайт Reddit.
„Погледнах към тях и последния момент, който са изживели – как са останали заедно и са се опитали да се спасят един друг – да спасят любовта си”, казва Актер пред „Тайм”, пише btvnews.bg.
Актер не снима за първи път подобни сцени. През ноември, когато друга фабрика убива повече от 100 души, тя отново е на мястото.
„Снимах, защото тези работници се скапват за много малко пари и техните животи са толкова евтини, не струват нищо”, споделя тогава фотографът пред „Ню Йорк Таймс”.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети