Елизабет II обяви мерките срещу чуждите „търтеи”

DenNews.bg
08.05.2013
размер на текста:

Снимка: Reuters

Мерки за овладяване на наплива на чужденци и източването на социалната система на Великобритания от имигрантите бяха в централно място речта на кралица Елизабет II в речта й пред парламента.
Достъпът до националната здравна система ще бъде затегнат, наемодателите ще бъдат задължени да проверяват статута на имигрантите, а нелегалните няма да имат право на шофьорска книжка.
Принцът на Уелс Чарлз присъства на речта на кралицата пред парламента за първи път от 1996 г., придружен от съпругата си Камила. Елизабет II произнесе речта ден след като беше обявено, че принц Чарлз ще представлява британската монархия на срещата на върха на държавните глави на страните от Общността на нациите в Шри Ланка през ноември.
Кралицата, която очерта законодателната програма на правителството за следващата година в речта си, написана от министрите, заяви, че първи приоритет остава засилването на британската икономика и мерките за намаляване на дефицита.
Тя посочи, че законопроект за имиграцията ще има за цел "да гарантира, че страната привлича хора, които ще дават принос, и ще възпира, тези, които няма да дават принос". Ако бъде приет законопроектът ще позволи чуждестранни престъпници да бъдат депортирани по-лесно, както и хора, пребиваващи незаконно във Великобритания.
Бизнесмените, заловени, че наемат незаконни имигранти, ще плащат по-големи глоби. Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети