11 деца на загинали служители на МВР ще получат по 500 лв. за абитуриентския бал

DenNews.bg
08.05.2013
размер на текста:

Децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния си дълг служители от МВР, които тази година са абитуриенти, ще получат средства от дарителската кампания на ведомството, информират от Пресцентъра на МВР.
11 зрелостници от цялата страна ще бъдат подпомогнати с по 500 лева.
По традиция в рамките на благотворителната кампания на Министерството на вътрешните работи всяка година се отделят специални средства за децата на загинали и пострадали служители, на които предстоят абитуриентски балове.
Средствата са заделени от сметката на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, която се осъществява под патронажа на министъра на вътрешните работи.
Припомняме, че средствата се набират целогодишно чрез номер 1866 за абонатите на всички мобилни оператори и 090051866 за абонатите на Vivacom с изпращането на кратко съобщение или чрез обаждане, както и чрез дарения по сметка с IBAN: BG66BNBG96613100146501, BIC: BNBGBGSD, Българска Народна Банка, Централно управление.
Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети