Откриха 3 жени в САЩ 10 години след похищението им

dennews.bg
07.05.2013
размер на текста:

10 години след обявяването им за издирване, три млади жени от САЩ са открити, информира Би Би Си. И трите са открити живи в къща на трима братя в Кливланд, информира Би Би Си. И трите изчезнали по различно време през 2002-а и 2003-а година.
Аманда Бери е била на 16 години, когато е била обявена за издирване, Джина Дъджисъс е изчезнала година по-късно, на 14 годишна възраст, а Мишел Найт е издирвана от 2002 година, когато е била на 20 години. Трите жени са открити в къща в град Кливланд.
В течение на години роднините им са смятали, че близките им сигурно са станали жертва на престъпление, като дори са подозирали, че са убити.
Засега не се съобщават много подробности около развръзката на случая. От полицията уточняват единствено, че са задържани трима братя, единият от които е живял в къщата, където са открити жените. На похитителите ще бъдат повдигнати обвинения за отвличане и изнасилване на отвлечените жени.
Трите са в добро общо състояние, но все пак са настанени в болница, където ще бъдат подложени на серия прегледи. Едната от жените е родила и се предлага, че е забременяла от някой от похитителите си.
До освобождаването на пленниците се е стигнало, след като съсед чул викове от къщата. Той се доближил до единия от прозорците, когато намираща се вътре жена му извикала за помощ и обяснила, че е била отвлечена. Той й помогнал да излезе, след което било изведено и детето й.
След това Аманда Бери, която се спасила първа, се обадила на 911. „Помогнете ми! Аз съм Аманда Бери, бях отвлечена преди десет години и сега съм тук. Свободна съм", обяснявала задъхано Бери в записа на обаждането на спешния телефон.
Тя съобщила името на похитителя, който бил излязъл от къщата и призовала полицията да се отзове бързо, за да спаси останалите жени преди похитителят, с който живеели, преди да се върне.
Десетки хора и медии се събраха пред къщата, където в течение на години трите жени са водили живот на пленници.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети