Разпитват Бойко за записа с Кокинов и Найденов

DenNews.bg
07.05.2013
размер на текста:

Бившият премиер Бойко Борисов се яви на разпит във Върховна касационна прокуратура заради изпратения до медиите запис на разговор с участието на Мирослав Найденов и Николай Кокинов. Борисов влезе в кабинета на заместник-градския прокурор Борислав Сарафов без да каже нито дума на пръсъстващите на мястото репортери.
Лидерът на ГЕРБ е призован да даде обяснения, за да може обвинението да изясни извършено ли е престъпление по време на разговора между тримата.
Николай Кокинов, който се разделя с магистратската си кариера заради участието си в разговора, вече е дал своите показания. Очаква се в близките дни същото да стори Мирослав Найденов.
От изтеклите записи става ясно, че тримата обсъждат в дома на бившия премиер как ексземеделският министър Мирослав Найденов може да оправи проблемите си с правосъдието, който го обвини в корупционни престъпления.
Освен това от разговора се разбра още, че Борисов е бил информиран за резултатите от прокурорската проверка за незаконните подслушвания в МВР, преди да бъдат обявени официално от държавното обвинение. Чуват се и пикантни забележки за сексуалността на прокурори и журналисти.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети