ОбС шефът на Дупница Ивайло Константинов детронира заместника си

Владимир Владимиров обяви, че това е отмъщение на ГЕРБ за отличните резултати на ЛИДЕР на парламентарните избори и опити за политическа саморазправа

dennews.bg
31.05.2013
размер на текста:

Две седмици, след като председателят на ЛИДЕР Владимир Владимиров обяви, че ще преосмисли отношенията си с управляващите, а независимият общински съветник Първан Дангов обяви, че ОДС и ЛИДЕР готвят отстраняването на председателя на местния парламент в Дупница Ивайло Константинов, изненадващо преди сесията днес той внесе две докладни. И двете бяхпа за отстраняването на председателя на групата на ЛИДЕР в местния парламент Владимир Владимиров му като заместник-председател на ОбС и председател на икономическата комисия.

Ивайло Константинов отстрани заместника си за несправяне с работата


Мотивите, с които Константинов поиска отстраняването на Владимиров бяха, че той не изпълнява задълженията си в качеството му на заместник, не се среща с гражданите, не го замества в кабинета му в дните, когато не е на работа. Според Константинов Владимиров не се справя и като председател на икономическата комисия към местния парламент, защото много често няма становища за важни докладни преди разглеждането им на сесия.
В защита на Владимиров скочиха червените съветници. Асен Башленски определи като смешни доводите на Константинов, че отстрянава Владимиров заради липсата на срещи с граждани, защото и той самият не провеждал такива. Явор Милушев предупреди, че всички тези обвинения всъщност говорят и за несправяне с работата и от страна на предсеателя на местния парламент Ивайло Константинов. И че рано или късно един ден ще му се върнат като бумеранг.
Вергил Кацов от ОДС подкрепи Ивайло Константинов в исканото от него отстраняване на Владимиров като заместник-председател на ОбС, тъй като тази длъжност не е само почетна, а трябва да има и активна дейност от негова страна.И обясни, че Владимиров е трябвало да стои в кабинета на Ивайло Константинов в негово отсъствие, още повече, че и работното време на председателя на местния парламет е намалено още при встъпването му на този пост.

Вергил Кацов си направи отвод като предложен за председател на икономическата комисия


При това изказване скочи независимият Първан Дангов, който обяви, че ОДС се опитва да се саморазправя с Владимир Владимиров и попита кое е препъни-камъчето, което е накарало председателя на ОбС да поиска оставката на своя заместник.
И доводите на Констанинов, и изказванията на колегите си Владимиров порещна спокойно.
„Благодаря на всички за тази режисирана и инсценирана моя оставка. Кацов, не така се прави политика. Аз съм заместник-предсеател на доброволни начала и за този пост не съм взел нито стотинка. Начинът, по който се постъпва с мен е обиден”.
И докато в залата запази спокойствие и не каза нищо повече за това какви са съмненията му по повод исканото отстраняване, пред dennews.bg Владимиров заяви, че това е едно отмъщение от страна на управляващите от ГЕРБ за силните резултати на ЛИДЕР на парламентарните избори в област Кюстендил, на които се нареди като четвърта политическа сила. А след изборите като една от причините ГЕРБ да се класира едва на второ място след БСП и да вземе само едно депутатско място, бе посочено, че именно ЛИДЕР е дръпнала гласове, които иначе биха обърнали резултата в полза на управляващите.
За да опровергае Владимиров, че участва в някакъв заговор, Вергил Кацов си направи отвод, след като бе предложен от Ивайло Константинов да оглави икономическата комисия. И дори обяви, че на този пост Владимиров се е справял отлично и че за да няма становища на комисията, причината е била в отсъствията на съветници, както от ГЕРБ, така и от БСП. Неговите думи потвърди и д-р Матей Попниколов, който бе предложен за председател на комисията. Тъй като не можа да се стигне до консенсус кой да бъде председател на комисията и кои да се наредят след него, Дангов предложи тази докладна да бъде оттеглена от Константинов, който се съгласи с него веднага. Така бе отложено за следващата сесия отстраняването на Владимиров като председател на икономическата комисия, тъй като предстояло разглеждането на важни докладни.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети