Спрягат лидера на БСП-Кюстендил Иван Каракашки за нов областен

DenNews.bg
30.05.2013
размер на текста:

Владислав Стойков е третият, който зае поста на областен управител в мандата на ГЕРБ.

Лидерът на партийната организация на БСП в Кюстендил Иван Каракашки е с най-голям шанс за нов областен управител. Това не е слух, а тема на разговор на червените в областта. След като вчера парламентът даде мандат на кабинета „Орешарски”, до 2-3седмици се очаква да започне и подмяната на администрацията. И макар новият министър-председател да изтъкна, че няма да има метла, а приемственост, губернаторите и екипите им, в момента всички от ГЕРБ, със сигурност ще бъдат подменени.
Иван Каракашки е настоящ общински съветник в Кюстендил. Името му фигурираше и в кандидат-депутатската листа на БСП от последните избори, от която обаче до властта се изстреляха само водачът Мая Манолова и д-р Иван Ибришимов.
Предимството на Каракашки е, че в продължение на 4 г. бе заместник-областен управител в мандата на Тройната коалиция, когато губернатор на Кюстендилска област бе Любомир Дермански.
Другото име, към което червените, особено в Дупница, имат слабост за нов областен управител е Станислав Павлов. Пред dennews.bg обаче лидерът на местната организация в Дупница и общински съветник отрече амбициите му да са свързани с поста.
В мандата на ГЕРБ през областната управа в Кюстендил се превъртяха Любомир Анчев, след това поста бе зает за дълго от заместничката му Даниела Годинова, последвана от Владислав Стойков.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети