Писма с отрова и заплахи до кмета на Ню Йорк

DenNews.bg
30.05.2013
размер на текста:

Две писма с отрова и заплахи са били изпратени до кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг.
Първото писмо е било получено в петък в една от административните сгради на Ню Йорк, а второто е пристигнало в неделя във вашингтонския офис на основаната от Блумърг организация „Кметове против нелегалното оръжие”. В двете писма са се съдържали заплахи по адрес на градоначалника във връзка с неговата позиция по въпроса за контрола върху оборота от огнестрелни оръжия в САЩ, информира bTV.
Блумбърг е известен като един от най-ярките противници на свободното притежание на оръжие в страната. Той нееднократно е призовавал властите да затегнат оръжейното законодателство.
Лабораторни изследвания са доказали, че в писмата се е съдържало именно смъртноносната отрова рицин. Полицията предполага, че писмата са изпратени от един и същи човек. Към разследването се включи и ФБР.
Според Си Ен Ен един от служителите на нюйоркския кмет, имал досег с едно от писмата, е с леки симптоми на отравяне с рицин.
Преди няколко седмици подобни писма с рицин бяха адресирани и до самият президент Обама, както и до американски губернатор.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети