20 младежи от Дупница и Кюстендил със сертификати за превенция на домашното насилие

dennews.bg
30.05.2013
размер на текста:

20 младежи от Дупница и Кюстендил вече притежават сертификати за завършено обучение по превенция на престъпността и домашното насилие. Това стана на официална церемония в сградата на Областната дирекция на полицията в Кюстендил, домакин на събитието бе директорът комисар Георги Джоглев, а поетни гости кметовете на двата града Петър Паунов и Методи Чимев. С церемонията бе отбелязано успешното приключване на проекта на Областна дирекция “Младежи и институции заедно срещу рисковете на нашето време”

“Започнахме в края на октомври миналата година, тогава кметовете на двете общини, представителите на държавните и неправителствени структури ни подкрепиха да работим заедно за превенция на престъпността и насилието и днес вече имаме резултат. Считам партньорството ни за успешно. Вече имаме 30 младежи и девойки от Кюстендил и Дупница, които преминаха обучението успешно и сме убедени, че те вече имат умения да бъдат наши партньори в ефективната превенция на младежките рискове, те вече могат да прилагат метода връстници обучават връстници за превенция на престъпността и домашното насилие.
Благодаря на господата Паунов и Чимев за пълната подкрепа в осъществяването на проекта, благодаря на младежите и девойките за отговорността и активността по време на обучението, благодаря на обучителите за това, че “запалиха” младите хора за каузата. Велислава Георгиева, Силвия Овчарченска, Елена Андонова, Ирена Чалъкова, Ирена Маврова, инспекторите ДПС от двете управления в Кюстендил и Дупница, инспекторът БППМН Ирена Ковачева всеотдайно работиха, впечатлени от активността на групата, те имат енергията да работят за устойчивостта на проекта.
Поздравявам всички участници за успеха и се надявам заедно да допринесем да са по-малко децата, жертви на престъпления, на домашно насилие, а и по-малко деца да са извършители на противообществени прояви” , каза комисар Джоглев.
Кметът на Кюстендил Петър Паунов сподели, че е било невъзможно с колегата му от Дупница да не подкрепят полицията в реализацията на този проект.
”Когато си запознат с рисковете, знаеш как да реагираш, тогава можеш да извървиш пътя до истинското щастие. Радвам се, защото разбрах, че ви е било интересно, и че в определени сфери знаете повече от нас. Ние ще работим за това да имате достъп до всякакви знания”, каза Паунов.
“Няма как да не сме съпричастни, каза кметът на Дупница Чимев, ефектът от предавенето на подобен опит и познание към връстниците ви е по-голям, отколкото от нас. Затова ви пожелавам да сте отворени към властта, както и тя към вас”.
Младите хора получиха освен сертификатите си и подаръци от кметовете – сувенири и куверт за посещение на дискотека на открито на 1 юни.

 

 

 


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети