БФС отне лиценза на отбор от “А” група

DenNews.bg
30.05.2013
размер на текста:

Българският футболен съюз отне лиценза на Етър. Във великотърновския клуб е получено писмо от централата, с което уведомяват „виолетовите", че не получават лиценз за следващото първенство заради „неизпълнение на финансовите критерии за участие", информира Гонг. Това бе логичният изход на ситуацията, след като клубът, който бе изваден от “А” група, има натрупани дългове към различни институции, включително и БФС. Отнемането на лиценза означава, че ако клубът продължи да съществува може да поддържа детско- юношеска школа и представителен отбор в Северозападна „В" група, а не в професионалния футбол.
Договорите си по вина на клуба прекратиха Стефан Атанасов, директорът на школата Сашо Ангелов, треньорите Румен Данков, Николай Катъров и Стефан Ангелов, масажистът Петър Петков и домакинът Христо Селенски. За 11 години Атанасов е единственият служител на Етър, който няма пропуснат нито един от всичките над 350 официални мача за първенството и турнира за Купата.
Шефът на школата Сашо Ангелов и треньорите пък до последно останаха в клуба, за да могат децата да доиграят мачовете си от първенството, въпреки че от няколко месеца не са получавали заплати.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети