Пирин (Бл) поиска 8 служебни загуби за Витоша (Бистрица)

DenNews.bg
24.05.2013
размер на текста:

Ръководството на благоевградския Пирин излезе с декларация и поиска да бъдат присъдени 8 служебни загуби на тима на Витоша (Бистрица) в Югозападната „В” група. Според щаба на „орлетата”, футболистът Венцислав Бонев е картотекиран в бистришкия отбор в разрез с наредбите на БФС.
По-рано през сезона жалба по същия случай подаде и Марек, но тя не бе уважена от началниците в Зоналния съвет.
На дупничани пък им бе отказано да картотекират нов футболист, като тогава бяха спазени всички точки.


Декларация на ОФК Пирин:

Във връзка със създалия се казус по неправомерното според нас картотекиране на състезателя Венцислав Бонев във ФК „Витоша” Бистрица, ОФК „Пирин” Благоевград е длъжен да обърне внимание на следните неоспорими факти:
Футболист- аматьор свободно преминава аматьорски футболен клуб във В АФГ след започване на полусезон, но това важи само за есенния полусезон. Този факт се базира на Правилника за състезателните права на футболист-аматьор за сезон 2012/2013, раздел втори, чл. 8 ал. 2 т.3. Състезателят Венцислав Бонев е разтрогнал професионалния си договор с ПФК „Ботев” ПД на 22.03.2013, според официалната информация публикувана на сайта на БФС. Футболистът след това е картотекиран и взима участие в поне осем футболни срещи на ФК „Витоша” Бистрица. ОФК „Пирин” призовава ЗС-БФС София, СТК на БФС и компетентните органи да вземат правилното решение в този случай, защото други футболни отбори са били наказвани далеч по-сурово за по-малки пропуски и провинения. Ако пък грешката е направена от компетентните органи, то и те също трябва да понесат актуални последствия, което в никакъв случай не трябва да оневини ФК „Витоша” Бистрица. ОФК „Пирин” настоява за присъждане на служебен резултат в полза на всички съперници на ФК „Витоша” Бистрица в срещите, когато въпросният състезател е взел неправомерно участие или е бил в групата за двубоя.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети