Бистрица се уплаши от публиката на Марек

DenNews.bg
24.05.2013
размер на текста:

Ръководството на Витоша (Бистрица) показа, че изпитва сериозни притеснения от феновете на Марек преди неделния сблъсък между двата тима. В Дупница тече сериозна организация между запалянковците за пътуване до софийското село, но от Витоша се заканиха да пуснат само 200 привърженици на Марек. Останалата част от агитката на гостите няма да бъде допусната до стадиона, разкриват пред Livesport.bg представители на клуба домакин. В Дупница това се приема като провокация, тъй като бистричани добре знаят, че няма как да спрат феновете на Марек.
Агитката на гостите ще бъде отделена в клетка, а за срещата ще бъде подсигурена и допълнителна охрана за предотвратяване на евентуални безредици.
За подкрепа от „трибуните” пък Витоша ще разчита на представители на различни фенклубове на софийските отбори.
В лагера на „тигрите” обстановката е привидно спокойна. За това потвърждават и думите на треньора Ясин Мишауи. „Това е ключов мач, изглежда напрежението ще е при тях, защото ако не успеят да влязат в „Б" група при тях няма да бъде прието добре. Нямаме контузени освен двама, които са трайно контузени от два месеца. Подготвяме се както обикновено за решителен мач, но и за футболен двубой. Ние никога не сме играли професионален футбол. Ще е голям успех за нас, ако успеем да влезем в „Б” група и да минем пред отбори като Марек и Пирин. Ако не се получи продължаваме да работим по старому”, обяснява Мишауи. Наставникът коментира и казуса с Венцислав Бонев и картотекирането му, което бе оспорено с жалба от Марек, като бе посочено нарушение на наредбите на БФС. „Ние отидохме в БФС, където бе проверено всичко и получихме разрешение за картотекирането му. Защо ще го картотекираме, ако няма да е възможно да го използваме? Явно търсят начини да ни влияят, защото за тях залогът е голям. Предстои ни още един футболен двубой, за който се подготвяме нормално без да търсим начини да влияем на опонентите си", добавя Ясин Мишауи.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети