Борисов върна мандата

DenNews.bg
23.05.2013
размер на текста:

Бойко Борисов върна проучвателния мандат за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев.
Преди връчването на мандата на Бойко Борисов, президентът Росен Плевнелиев проведе консултации с ръководствата на останалите три парламентарни групи в 42-рото Народно събрание Атака, ДПС и БСП.
При връщането на мандата Борисов заяви , че „изпълнявам ангажимента, който съм поел пред пълните площади в България, така че се извинявам на нашите избиратели, които очакваха да направим правителство, но срещу тройната коалиция – Атака, БСП и ДПС, нямаме никакъв шанс." Такъв тежък тумор ще се развие в тялото на държавата, че нека после сами да се сърдим на себе си, че сме го допуснали, каза още Борисов.
"Така, както преди 4 години ГЕРБ дойде като първа политическа партия на власт, така и в този парламент българските избиратели ни посочиха като първа политическа сила. Обещахме да не влизаме в безпринципни коалиции и единственият шанс да се направи правителство беше с "Атака". С партия, която седи на европейския химн, която обижда посланиците", каза Борисов.
Още днес ще пристъпя към връчване на следващия мандат на втората парламентарно представена политическа сила, каза президентът Росен Плевнелиев. Бойко Борисов заяви от своя страна на тръгване: "Пожелавам на г-н Орешарски, когато отива да преговаря с Волен Сидеров за европейските фондове, да има успех".
В 15,30 часа се очаква президентът Росен Плевнелиев да връчи мандат на кандидата за министър-председател от втората политическа сила в парламента Пламен Орешарски.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети