Обвиняемият Станимир Флоров излязъл в пенсия с 20 заплати

DenNews.bg
23.05.2013
размер на текста:

Обвиненият за подкуп в особено големи размери бивш директор на ГДБОП Станимир Флоров е излязъл в пенсия, поради навършена възраст и натрупан стаж. Въпреки образуваното срещу него дело Флоров е напуснал системата на МВР с обезщетение от 20 заплати.
По делото на Флоров се работи изключително активно, заявили пред "Преса"от държавното обвинение, но отказали подробности, за да не навредят на разследването.
На 19 април Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) отне достъпа до класифицирана информация на бившия шеф на ГДБОП, който като директор на спецслужбата е имал достъп до най-високото ниво на държавна тайна с гриф "Строго секретно". Повод за решението на комисията е именно разследването срещу него. До дело се стигна след разпространението на копия от разработки, чиято автентичност бе потвърдена. От тях стана ясно, че Флоров на два пъти е попадал в полезрението на НСС (сега част от ДАНС - б.р.) заради съмнения, че използва служебното си положение, за да покровителства заподозрени за контрабанда и наркотрафик, припомня БГНЕС.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети