Поискаха затваряне на пистата в румънския град Зарнещи заради смъртта на Добромир Добрев

dennews.bg
21.05.2013
размер на текста:

Да бъде затворена пистата в румънския град Зарнещи. За това ще настоява председателят на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов заради трагичния инцидент на Източно-европейското първенство по мотоциклетизъм в Румъния в неделя, когато дупничанинът Добромир Добрев загина. Богдан Николов обясни пред dennews.bg, че вече е внесъл жалба до Европейската федерация по мотоциклетизъм за това, че пистата не отговаря на изискванията.
Като основна причина за инцидента Богдан Николов посочи лошото поддържане на пистата, която не била мокрена така, както са изискванията при подобен род състезание. Това довело и до запрашаването, станало причина за лошата видимост и довела до трагичния край на шампиона Добромир Добрев.
Аз като президент на Балканския съюз по мотоциклетизъм няма повече да давам домакинство на това трасе ще настоявам то да бъде затворено и завинаги да се забрани провеждането на състезания на тази писта. Но каквото и да говорим, истината е, че един млад човек си отиде по много нелеп начин, коментира още Добрев. Той обясни, че Българската федерация по мотоциклетизъм е поела всички разноски по транспортирането на тялото на Добромир Добрев.
Както вече писахме, неговото погребение е днес от 17 ч. в гробищния парк в Дупница.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети