След ревизия на АДФИ в община Дупница, финансовият консултант Ваня Терзийска напусна кмета Чимев

dennews.bg
20.05.2013
размер на текста:

Консултантът на кмета на Дупница по финансовите въпроси Ваня Терзийска напусна общината, а гражданският й договор е прекратен от градоначалника Методи Чимев. Това се случва, докато трае финансова проверка в общината от АДФИ, чийто служител е командирован вече втори месец и преглежда обстойно всички счетоводни книжа. Въпреки, че вече няма да съветва общинското ръководство, Терзийска остава директор на общинската счетоводна къща, която обслужва финансите на училищата.
Ваня Терзийска на практика движи всички финанси на общината, а кметът Методи Чимев така и не успя да назначи главен счетоводител, след като и двата конкурса се провалиха. Оказа се, че нито един от кандидатите не може да покрие критериите, за да замести достойно Ваня Терзийска.
След встъпването си в длъжност кметът Методи Чимев обясни, че Ваня Терзийска ще изпълнява длъжността на главен счетоводител до провеждането на конкурс. Този свой мотив той обясни с виждането си, че му трябва човек на този пост, който да започне работа от „вчера”, а не тепърва да се запознава с финансите в общината. Така Ваня Терзийска започна да съвместява и двете длъжности- управител на Общинската счетоводна къща, и временно изпълняващ длъжността на главен счетоводител по граждански договор и така вече две години.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети