Намериха убити изчезнали братчета в Холандия

DenNews.bg
20.05.2013
размер на текста:

Изчезнали след самоубийството на баща им братчета са намерени мъртви в Холандия. От 6 май полицаи, военни и стотици доброволци издирваха 9-годишния Рубен и 7-годишния му брат Джулиан.
На 7 май 38-годишният баща на децата Джероен Денис бе открито в колата му, като разследващите заключиха, че той се е самоубил в нощта преди това в малък природен парк в центъра на страната.
Издирването бе в центъра на вниманието на местната преса, като описание на децата бе разпространено в цялата страна. Полицията получи повече от хиляда обаждания след покана за събиране на информация.
В неделя изтребители Ф16 и хеликоптери претърсиха няколко области, в които телата можеше да бъдат открити, докато водолази проверяваха водоемите наоколо.
В ранния следобед в неделя двете деца бяха открити в малък тунел, свързващ два канала, от минувач, който повикал полицията. Тунелът се е намирал едва на десет километра южно от мястото на което бащата на децата се е самоубил. За момента няма данни за причините и обстоятелства на смъртта на братчетата.
"Ние все още не знаем дали бащата е скрил телата или са попаднали там по някакъв друг начин", каза представител на местната прокуратура по време на пресконференцията.
Рубен и Джулиан живеели с майка си. Родителите са разведени от 2008 година. Според вестник NRC Handelsblad, бащата е бил на разпити в полицията по подозрение за насилие над децата и според медията съдът наскоро е ограничил правата му да вижда децата си.
Бащата е оставил прощално писмо, в което обаче не се казва нищо за синовете му, според данни на обществената телевизия NOS.
Източник: bTV

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети