Северна Кория изстреля 3 ракети в Японско море

dennews.bg
18.05.2013
размер на текста:

Три балистични ракети са били изстреляни от източното крайбрежие на Северна Корея в Японско море.

Това съобщава днес японската информационна агенция Киодо, вече има и потвърждение от властите в Токио, информира ИнформациятаИТАР-ТАСС.

"Записахме три изстрелвания", е потвърдил източник от правителството. Той подчерта обаче, че ракетите са паднали извън териториалните води на Япония. По думите му ракетите са били изстреляни в североизточна посока от южнокорейски води.

Той каза още, че ако се съди по траектория и изминатото разстояние, изстреляните ракети не са били със среден или дълъг обсег.

„Нужен е по-детайлен анализ, но изстреляните ракети може да са модификация на противокорабни ракети или ракети земя-земя KN-02, които са подобрена версия на ракетите от съветската ера SS-21 с обсег на действие около 120 километра", каза официален представител от Южна Корея.

По данни на Министерството на отбраната на Южна Корея две ракети са били изстреляни тази сутрин, а третата - в следобедните часове. Типът на ракетите не е уточнен.

От Сеул заявиха, че въоръжените сили на Южна Корея следят отблизо действията на севернокорейския режим и поддържат повишена бойна готовност.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети