Задържаха чужденци, пласирали дрога като тамян

dennews.bg
18.05.2013
размер на текста:

Служителите на ГДБОП установили при съвместна проверка с Агенция „Митници”, че в магазини на територията на София, Бургас и к.к. Слънчев бряг се предлагат различни по вид опаковки с психоактивни вещества, известни като “дизайнерски наркотици”. Общото количество на иззетите единични опаковки е 698, с тегло от около 0,5 кг пресована суха растителна маса. В хода на разследването са открити още везни и множество празни опаковки. Веществата били предлагани под формата на “соли за вана”, “ароматен и билков тамян”, като цената за една опаковка варирала между 15 и 60 лева, в зависимост от вида и грамажа.
От извършените експертни справки станало ясно, че в част от опаковките се съдържа наркотичното вещество JWH-018. Предстоят допълнителни експертизи на иззетите вещества.
Задържан е собственикът и управител на магазините в България Я.Р. /43 г./, криминално проявен за притежание на наркотици и със статут на продължително пребиваващ на територията на страната. Спецполицаите са задържали и служителите на магазините - криминално проявените К.М. /25 г./ и Ю.А. /35 г./ - и двамата с регистрации за наркотици, А.М. /50 г./ - със статут на продължително пребиваващ на територията на страната и А.П./32 г./.
По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а от НК, а материалите са докладвани на Софийската градска прокуратура.
Действията по разследването продължат.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети