ГЕРБ ще иска касиране на изборите, Бойко вече се готви за нов вот

DenNews.bg
16.05.2013
размер на текста:

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че още днес ще внесе искане за касиране на парламентарните избори в Конституционния съд. Мотивът за това е нарушения ден за размисъл. Борисов вече говори за нови избори, като е сигурен, че резултатите от него ще бъдат други.
Борисов ще предложи правителство на малцинството, т.е. няма да търси коалиция с никоя от другите парии в парламента -БСП, ДПС и Атака. Той е убеден, че това правителство няма да получи подкрепа, но е длъжен да го предложи, заради доверието на избирателите, дали вота си за ГЕРБ.
Другата новина е, че Цветан Цветанов няма да бъде в състава на това правителство, а още в деня на клетвата на новите депутати той ще подаде искане за снемане на имунитета му. Както е ясно, още преди дни главният прокурор обяви, че ще поиска имунитета на Цветанов.
На въпрос на ТВ7 дали сямият Борисов ще поиска сваляне на имунитета си, заради скандалния запис с участието и на бившия градски прокурор Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов, Борисов каза: „Аз не знам за такъв запис”.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети