Легендата Георги Пехливански се завръща в ОбС за 5-и мандат

dennews.bg
16.05.2013
размер на текста:

Георги Пехливански (отляво) отново влиза в групата на БСП в ОбС. Снимка: dennews.bg

Един от най-атрактивните общински съветници в Дупница Георги Пехливански от БСП, известен с колоритния си речник, се завръща за своя 5-и мандат. Днес окончателно стана ясно, че той ще бъде следващият от листата на червените от местните избори, който ще заеме мястото на избрания за депутат от Дупница д-р Иван Ибришимов, който влиза в Парламента заедно с Мая Манолова.
Днес Георги Пехливански бе представен на пресконференция, на която председателят на групата съветници от БСП Станислав Павлов обобщи резултатите от парламентарния вот. Според него причината да спечели БСП в 7 от 9 общини е фактът, че до област Кюстендил не са стигнали палетата от Костинброд.
„Може само да се предполага за какво е ставало въпрос и как са спечелени от ГЕРБ местните и президентските избори. С вота си на тези избори хората показаха, че са разочаровани от ГЕРБ и не искат повече да бъдат унижавани. Вече имаме сигнали от собственици на фирми, ромски лидери, кметове на села и граждани, че са привиквани в общината и им е оказван натиск от страна на управляващите, които използват различни методи за реваншизъм заради загуба на изборите в определени секции в Дупница”, обяви Станислав Павлов.
„Истината е, че ние и ГЕРБ бяхме неравностойни откъм финансовото обезпечаване на предизборната кампания в съотношение 1:20. Що се отнася до това какви средства изхарчи БСП в Дупница за кампанията, то те бяха едва към 5 000 лева, основно за плакати и други агитационни материали. А що се отнася до това дали сме давали пари на ромите, както има такива упреци към нас, то аз знам със сигурност, че в Дупница много от тях са гласували за БСП, защото са останали обидени на останалите партии, които не са им платили нищо. За разлика от други роми, които са получили пари да гласуват за точно определена партия.

На пресконференцията днес председателят на групата общински съветници от БСП Станислав Павлов обяви, че ще работят за по-голяма прозрачност при възлагане и изпълнение на обществените поръчки. В тази връзка Георги Пехливански обяви, че ще поиска да бъде извършена проверка за това как са изхарчени европейски пари за ремонта на коритото на река Бистрица в участъка от новостроящия се МОЛ на председателя на местния парламент Ивайло Константинов до хотела. Според него изпочупените плочки дни след приключване на ремонтните дейности говорят за изключително лошо качество и неправомерно изразходвани средства по проекта.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети