Засилиха охраната на Цацаров, от днес е с бронирана кола

DenNews.bg
16.05.2013
размер на текста:

Значително засилена е охраната на главния прокурор Сотир Цацаров. На днешното заседание на Висшия съдебен съвет той се появи с бронирана кола и четирима служители от Националната служба за охрана, като до вчера се движеше само с един гард.
На заседанието на ВСС бе приета декларация в подкрепа на работата и действията на прокуратурата в последния месец и съответно осъждаща коментарите и оценките, че прокуратурата участва в дестабилизацията на страната и се е намесила в предизборната борба.
Преди ден Бойко Борисов заяви, че акцията на прокуратурата в печатницата в Костинброд е отнела 5-6 процента от резултата на партията му. Цветан Цветанов пък определи действията на обвинението като „национално предателство”.
„По време на изборите лидери на политическа партия заявиха публично, че българската прокуратура участва в сценарий за дестабилизация на страната. По повод досъдебното производство за печатницата в Костинброд действията на разследващите органи бяха определени като национално предателство, извършвано с цел да бъде заличена информация в службите за безобразия, извършени от разследващите. ВСС намира тези публични изявления на политици за недопустими. Те обслужват само конюнктурни интереси и оронват авторитета на съдебната власт. ВСС категорично подкрепя българската прокуратура, която е длъжна да се съобразява единствено със закона и принципите на правовата държава, и ще реагира остро при всеки опит съдебната власт да бъде употребена по политически цели, независимо от страна на кой политически субект”, се казва в декларацията на ВСС.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети