Отбор от “А” група се отказа от участие в първенството, разпада се

DenNews.bg
15.05.2013
размер на текста:

Етър прекратява участието си в първенството на „А” група, съобщи административният директор на клуба Радин Хаджиев по телефона от Турция. Великотърновци не излязоха в миналия кръг, когато трябваше да играят с Черноморец, като от Спортно- техническата комисия на БФС разпространиха информация, че викат представител на клуба, за да обясни мотивите, информира Гонг. Хаджиев обаче заяви, че в момента е в чужбина и ще реши допълнително дали да се яви на заседанието.
„При тези условия няма смисъл да продължаваме участие в шампионата. И Барселона да докараш няма как да останеш в групата. През зимата направихме нов отбор, започнахме добре и после не бяха дузпи, не бяха червени картони”, коментира Хаджиев.
Според Наредбата на БФС за провеждане на първенства и турнири отказът от участие автоматично означава, че през следващия сезон съответният отборът ще започне през една дивизия по- надолу. При това положение Етър ще трябва да стартира новия сезон от Северозападната „В” група.
Радин Хаджиев разкри и че основният собственик на акции в дружеството – турчинът Фейзи Илханлъ няма намерение повече да развива футбол у нас. Това практически означава, че е дошъл краят на Етър.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети