Прокуратурата ще поиска имунитета на Цветанов след депутатската му клетва

DenNews.bg
14.05.2013
размер на текста:

Прокуратурата ще поиска имунитета на Цветан Цветанов, след като той положи клетва за народен представител.
Това се разбра от думите на главния прокурор Сотир Цацаров, който отговори на въпрос на човек, който се представи за протестиращ на лекцията на Цацаров в УНСС, пише БГНЕС. "Прокуратурата е казала ясно и категорично с прессъобщение и с ясно намерение, че тя ще поиска на лицето, за което вие говорите (бел.ред. Цветан Цветанов) имунитета от НС", каза Цацаров без да споменава името на бившия вътрешен министър и председател на предизборния щаб на ГЕРБ.
Прокуратурата ще поиска снемане на този имунитет от НС и ще го направи, категоричен е главният прокурор. "Но не искайте от прокуратурата да използва празнини от ден-два или три, за да повдигне някому обвинение. Ако прокуратурата трябва да направи нещо, тя трябва да го направи открито пред всички и с доказателства, не да ползва часа между 1 и 3, а съвсем ясно да представи пред НС с какво разполага като доказателства и защо иска сваляне на нечий имунитет", каза Цацаров.
Така главният прокурор отхвърли възможността да бъде повдигнато обвинение на бившия вътрешен министър преди той да положи клетва за народен представител. Според експерти има период от време, в което Цветанов остава без имунитет, между обявяването на резултатите от изборите от ЦИК до полагане на клетва като депутат в НС. Главният прокурор държи имунитета на Цветанов да бъде поискан от НС с ясни доказателства, които прокуратурата ще посочи пред НС. Противното е нечестна игра, а аз искам честна игра пред НС, каза Цацаров.
Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети