Оправдаха Владислав Григоров по обвинението за убийството на Антонислав Георгиев

dennews.bg
14.05.2013
размер на текста:

Владислав Григоров вдясно си тръгна от съда като оправдан по повдигнатото му обвинение. Снимка: dennews.bg

Подсъдимият обяви пред съда, че жертвата е наръгана от Емил Борисов-Тазманиеца, който дори го заплашвал да мълчи, иначе ще го убие
Владислав Григоров, който бе обвинен за умишлено убийството на Антонислав Георгиев от Дупница е невинен. Оправдателната присъда постанови днес състав на Кюстендилския окръжен съд, председателстван от Мирослав Начев. Освен това, днес бе отменена и мярката за неотклонение на подсъдимия по днес Владислав Григоров от парична гаранция в размер на 1 000 лв. в подписка, като парите ще му бъдат възстановени.
На днешното последно заседание по делото наблюдаващият прокурор поиска съдът да признае вината на Владислав за извършено от него в апартамента му на улица Раковска № 4 в Дупница умишлено убийство на Антонислав Георгиев в ранните часове на 23-и юли 2011-а година по време на свада. Държавното обвинение се позова на показанията на двама от участниците- Ангел Недев и Емил Борисов- Тазманиеца, влезли в апартамента на Владислав слез разбиване на входната врата. Според техните показания до смъртта на Антонислав се е стигнало, след като Владислав му нанесъл порезна рана със стъкло в сънната артерия, в резултат на което настъпила и смъртта на жертвата. А до свадата се стигнало, след като Владислав си тръгнал от дискотека в Благоевград, без да плати своята част от сметката. Освен това, прокуратурата се позова и на химическия анализ на кръвта на Владислав, според който той е употребил алхохол и наркотици в нощта на инцидента.
Подсъдимият днес за пръв път даде и своята версия пред съда за фаталната нощ. Той обясни, че наличието на наркотици си обяснява с факта, че може би докато са били в дискотеката, някой му е сипал нещо в чашата. Така си обяснил и рязкото му прилошаване, което станало причина да си тръгне по-бързо. Преди това, платил и сметката в заведението, а докато пътували за Благоевград той, Антонислав, Ангел и Емил, платил и горивото за 50 лв. По пътя за Благоевград Тазманиеца му поискал още 50 лева за марихуана, а след това на една бензиностанция още 50 лв. за кокаин. Всички от в компанията освен него, пушили трева и смъркали от кокаина.
След като се прибрал в апартамента си на улица "Раковска" Владислав си легнал, и се събудил от силни болки в лицето. Скочил и разпознал Антонислав, Ангел, а Тазманиеца дори опрял нож в гърлото му и му казал да даде всичките си пари, иначе ще го убие. Владислав веднага им дал останалите в панталоните му 1000 лв, а Тазманиеца му изскубал и златния ланец и златен пръстен. След като тримата продължили да го бият, Антонислав дори скочил върху леглото, започнал да го рита и тогава Владислав загубил съзнание. Когато се съвзел чул, че Емил и Антонислав се карат за парите и тогава видял как Тазманиеца наръгал Тони и го бутнал върху него. Тогава Емил му казал, че ако каже нещо, ще го убие. Владислав станал, взел от пода два ножа, отишъл при съседие, извикал за помощ, и се събудил едва на другия ден в болница. На третия ден би извикан на разпит, а на излизане от полицията припаднал и тогава бил приет в Пирогов за още 7 дни заради тежкото си състояние.
Не знам защо аз съм тук, на подсъдимата скамейка, Ангел Недев е в Америка на свобода, Емил Борисов-също. Живея в непрекъснат страх, защото на няколко пъти Емил ме заплашва с убийство, ако проговоря. От това започна да ми прилошава, наложи се да ходя на психиатър и да бъде подложен на лечение. Искам да попитам и защо не ни подложат на детектор на лъжата заедно с Емил Борисов, за да се установи веднъж за винаги кой казва истината, и кой не, заяви пред съда Владислав Григоров.
Оправдателната присъда на Владислав Григоров може да бъде протестирана от прокуратурата в 2-седмичен срок.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети