Командирът си отива

DenNews.bg
13.05.2013
размер на текста:

Лидерът на ДСБ Иван Костов обяви, че ще подаде оставка заедно с цялото национално ръководство на партията, а на 23 юни ще бъде избран нов председател и ръководство.
Мотивът за решението на Командира е ясно- за първи път в най-новата ни история сините няма да имат представители в парламента. Костов коментира резултатите от вчерашния вот като “силно разочароващите”.
“Призоваваме всичките си привърженици да останат сплотени зад нашите ценности и принципи. Всички ние, вашите неуспели кандидати, ще го направим – няма да се разделим, ще бъдем заедно. Насрочваме Национално събрание на ДСБ на 23 юни, когато нашето ръководство ще подаде оставка и ще изберем нов лидер и ръководство на партията”, каза Костов на брифинг в централата. По думите му новото ръководство трябва да реши в каква посока да поеме партията, дали и как дясното пространство в България може да се обедини.
„Нов лидер означава нов лидер”, отговори на въпрос на журналисти Иван Костов за възможността дали той би останал на поста си след събранието, пише OFFnews.bg
Той изрази притеснение от изборните резултати, като подчерта, че те не вещаят на страната скорошно излизане от кризата.
“Има такива тежки задачи, които учителят по математика, ако ги даде на всички паралелки, ще може само един ученик да ги реши. Всички останали са мнозинството от учениците, но не могат да решат задачата, аз искрено желая на България да не й се случи това нещо”, каза Иван Костов.
В малките часове на деня зам.-председателят на тъмносините Радан Кънев също обяви, че подава оставка. Тази сутрин намерение да напусне партийното ръководство обяви и Петър Москов.
ДСБ събира малко над 3% от гласовете на парламентарния вот, показват неокончателните резултати на ЦИК.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети