Дупничани с две шампионски титли по таекуондо

Константин Соколов
13.05.2013
размер на текста:

Дупнишкият СК Гладиатор спечели две шампионски титли от Републиканското първенство по таекуондо за кадети, провело се в Перник. Освен двата златни медала, възпитаниците на треньора Христо Михалчев завоюваха и две сребърни отличия и един бронз, което отреди 3-то място в отборното класиране за дупнишкия клуб.
Много силно се представи Луиза Захариева в категория до 44 кг, която стана шампион на България. Успехът й е наистина значим, тъй като на финала тя победи със златна точка европейската шампионка Спасиана Григорова (Чо Елит, Разлог) в изключително оспорвана среща. Другия златен медал за Гладиатор донесе Ивона Цинцарска, която се справи с представителката на Кюстендил Емилия Тасева при 33-килограмовите. Тук бронз заслужи дупничанката Мариела Миланова. Под възможностите си се представи Митко Джорджев, който отстъпи на финала и се задоволи със сребърно отличие в своята категория. Сребърен медал заслужи и Кристиян Анастасов.
При начинаещите, клас “Б”, на второ място пък се нареди друг състезател на Гладиатор – Методи Мутафчийски.
“Мнението ми е, че се представихме повече от добре, като се има предвид, че заради контузии участвахме само с 5 състезатели. Не очаквах, че с толкова малко участници ще се наредим чак на 3-то място в отборното класиране. Като цяло това бе много силно състезание за Югозапада, тъй като освен ние, в челните позиции са Разлог и Кюстендил”, коментира треньорът на Гладитор Христо Михалчев.
Идната неделя (19 май) дупнишкият клуб пътува за турнир в сръбската столица Белград.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети