Народният гняв се надига срещу победата на ГЕРБ

dennews.bg
12.05.2013
размер на текста:

Минути след края на изборния ден десетки протестиращи граждани се събраха около НДК, където пристигат лидерите на партиите, предаде репортер на БГНЕС.
Десетки горящи факли, знамена и плакати се развяват пред НДК. Има засилено полицейско присъствие, периметърът е отцепен от полицията.
Протестиращите са опънали огромен български трибагреник на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Скобелев". "GERB OVER", пише на плакат, разпънат пред металните огради, а на голямо черно платно протестиращите са изписали: "Те по ГЕРБаха България".
Около 50 младежи по-рано блокираха кръстовището на бул. "Витоша" и ул. "Ген. Скобелев", където минават трамваите. Те са опънали голямо българско знаме, дълго около 50 м и го развяват под звуците на патриотични песни. Някои от тях са с бръснати глави, доста здрави и яки. Сред тях има и млади момичета.
Един от хората, които са с мегафон, заяви, че протестират срещу партиите, които печелят изборите. Той посочи с ръка НДК и каза "Не може ние да ги свалим, а те отново да дойдат на власт. Затова сме тук", а останалите започнаха да скандират "Всеки ден ще е така до победата!" Група от около 50 души със запалени факли вече са пред НДК и освиркват мощно. Те не приемат резултата от изборите и смятат, че новата власт ще бъде нелегитимна.


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети