Джерманци поканиха екоминистъра на гости

DenNews.bg
08.04.2013
размер на текста:

Противници на проекта за изграждане на регионално депо в дупнишкото село Джерман поканиха министъра на околната среда и водите Юлиан Попов лично да посети селото и да огледа посочения от общината терен. Днес около 100 жители на Джерман и Дупница, водени от кукери, протестираха пред сградите на екоминистерството и президентството. Представители на инициативния комитет в селото влязоха в кабинета на министъра и му отправиха покана, като посочиха, че не вярват на експерти, които са политически назначения и с апетити в политиката. Както по-рано писахме, шефът на РИСОВ-Перник Ангелов се оказа на избираема позиция в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Перник, а джерманци питаха дали това е възнаграждение за положителната оценка, която той подписа за депото.


Искаме оценка на експерти, а не политически назначени хора, които служат първо на партията си, а после на хората, категорични са противниците на депото.
Днес те поискаха оставките на кмета на Дупница Методи Чимев, заместника му Красимир Георгиев, зам.-министъра Евдокия Манева и шефът на РИОСВ-Перник.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети