Дупничани изпълниха катедралния храм на молебена за българския народ

dennews.bg
07.04.2013
размер на текста:

Дупничани изпълниха катедралния храм „Свети Георги Победонесец” за молебена, който бе отслужен в цялата страна за с молитва към Честния и Животворящ Кръст Господен за изпросване на благодатната закрила на Пресвета Троица над българския народ. По-късно в двора на катедралния храм бе раздаден и курбан за здраве.
Архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски обясни, че за пръв път от доста време насам толкова хора се събират в катедралния храм. Той отправи молитва и за по-бързото оздравяване на самозапалилият се в знак на отчаяния ковач от дупнишкото село Крайници Димитър Димитров, който е и негов приятел.Както вече писахме, 51-годишният мъж постепенно се възстановява в клиниката по изгарания в Пирогов.
В петък започна тридневният молебен за мир, здраве и благополучие на българския народ.

 

Идеята в петък, събота и неделя основните вероизповедания у нас да проведат молебен за здравето и благополучието на българите бе продиктувано от отчаянието, обхванало българите и неговото отражение - вълната от самоубийства в цялата страна.
Предложението отправи лично президентът Росен Плевнелиев след среща с представители на основните вероизповедания в България, сред които викарният епископ на Негово светейшество Знеполският епископ Йоан, представители на главния мюфтия и епископ Христо Пройков, председател на епископската конференция на Католическата църква.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети