Отец Паликарски ще отслужи молебен за здраве на българите в неделя

Десислава Панайотова-Янкова
05.04.2013
размер на текста:

Архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски ще отслужи молебен за здраве на българите по призива на президента Росен Плевнелиев след срещата му с представители на вероизповеданията у нас. Молебен ще бъде отслужен в неделя, след неделната служба, в централния храм „Св. Георги Победоносец”.
„Всички 28 свещеници в църквите и духовниците в трите манастира в Дупнишка околия ще отслужат също молебени. В неделя е третата неделя от Великия пост –Кръстопоклонна неделя. Ще се поклоним на кръста и ще се помолим за здравето на всички българи, както и за спирането на самоубийствата”, обясни отец Паликарски.
Както писахме, вчера президентът Росен Плевнелиев призова всички религиозни водачи у нас да организират молитви и молебени за здраве днес, в събота и неделя във връзка с вълната самоубийства в страната. На срещата присъстваха викарният епископ на Негово светейшество Знеполският епископ Йоан, главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи, епископ Христо Пройков, председател на епископската конференция на Католическата църква, Рупен Оханес Крикорян, председател на Епархийския съвет на Арменската апостолическа православна църква, председателят на Централния израилтянски съвет Роберто Шалом Джераси и пастор Евгени Димитров Найденов - заместник-председател на Обединените евангелски църкви.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети