С тридневен траур Аржентина почита жертвите на наводненията

DenNews.bg
04.04.2013
размер на текста:

Тридневен траур обяви президентът на Аржентина Кристина Фернандес де Кирхнер в памет на жертвите от тежките наводнения в страната. По последни данни бедствието е довело до смъртта на над 50 души, а над 1500 други са евакуирани. Кирхнер посети пострадалите райони, където в помощ на населението са привлечени и военни, раздават се храни и топли напитки. Властите обявиха, че ще предоставят изгодни кредити за възстановяването на жилищата.
В Ла Плата са загинали 48 души, а 6 други - в столицата Буенос Айрес. Местните власти съобщиха снощи, че някои от хората са се удавили в автомобилите си или докато ходели по улиците на града, когато нивото водата внезапно се покачило през нощта срещу сряда. Други хора са починали от токови удари. Много от жителите на града са прекарали нощта върху покривите на сградите. Въпреки засилените мерки за охрана вече има и първи случай на мародерство - над сто души са разграбили един от супермаркетите в столицата.
По данни на аржентински медии за период от два часа в района на града са паднали валежи от порядъка на 300-400 литра на квадратен метър
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети