Мюсюлманите представиха документ за собствеността върху Джамията в Дупница

Даниела Методиева
03.04.2013
размер на текста:

Адвокат Руев (вдясно) внесе нови доказателства

Мюсюлманското вероизповедание, което претендира за собствеността върху Джамията в Дупница, представи нов документ пред Кюстендилския окръжен съд. Така делото, което бе спряно на първото заседание точно преди седмица заради липсата на подобен документ, продължава, като предстои да бъде насрочена и дата.
Това обяви днес адвокатът на Главното мюфтийство Красимир Руев, който обясни, че документът, въз основа на който могат вече с пълно право да претендират за собствеността върху Джамията е правоприемството от страна на Главното мюфтийство, което е пряк наследник на бившата мюсюлманска общност в Дупница. Това според Руев е достатъчно доказателство за придобиване на наследството върху имота. Отделно, на следващото заседание пред съда ще се изправи и свидетел, който също разполага освен с устни, и с писмени документи, които ще удостоверят допълнително собствеността върху имота.
Делото за собствеността върху Джамията в Дупница бе заведено още миналата година пред Кюстендилския окръжен съд от Главното мюфтийство в България. А през месец ноември главният мюфтия обяви на среща с президента Росен Плевнелиев, че Джамията в Дупница е един от имотите, който е от особена важност за мюсюлманите. Освен това, местните мюсюлмани в града имали огромно желание да правят своите молитви.
Всичко това предизвика остра реакция от страна на дупничани, които организирани от архиерейския наместник отец Георги Паликарски и местната структура на Атака организираха протест пред Кюстендилския окръжен съд на делото на 27-и март.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети